Innovatív Engage4BIO workshop Budapesten a fenntartható bioeconomy-t ösztönözte

December 12-én a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel és a Nevelők Háza Egyesülettel partnerségben workshopot rendezett, hogy megvitassák a körforgásos bioeconomy-hoz szükséges alapvető változásokat az oktatásban és a gazdálkodási modellekben, különös tekintettel a magyar agrár- és élelmiszeriparra.

Innovatív Engage4BIO workshop Budapesten a fenntartható bioeconomy-t ösztönözte

A 13:00 és 16:00 óra között tartott rendezvényen különböző területek szakértői vettek részt, hogy megvizsgálják a legfontosabb kérdéseket, többek között a biomassza alapú gazdaságban a készségfejlesztést és az együttműködést elősegítő innovatív menedzsmenteszközöket. A workshop célja az volt, hogy konkrét eredményeket, például konkrét képzési programokat és innovatív eszközöket hozzon létre.

Ez a kezdeményezés az Engage4BIO Horizon Europe projekt része volt, amely nemzetközi partnerekkel együttműködve a biomassza alapú gazdaság 2025-ig történő megerősítésén és előmozdításán dolgozik. A projektnek, amely a körkörös és fenntartható bioeconomy-ra összpontosított, regionális rendszerei voltak Hollandiában, Magyarországon, Ausztriában, Finnországban és Olaszországban.

Az Engage4BIO integrálta a művészetet és a designt a helyi kormányzás és a kormányzási modellek javítása, a tervezői gondolkodás előmozdítása, valamint a képzési és készségfejlesztési formátumok közös létrehozása érdekében. A régiókra átvihetőnek tervezett keretrendszer célja a fenntartható bioeconomy gyakorlatok és a regionális fejlődés előmozdítása volt Európa-szerte.

Posted on

Read more news

 

Az FGSZ Zrt. piaci igényfelmérést indított a biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan. Annak érdekében, hogy realisztikus képet alkothassanak és ennek megfelelően fejleszthessék a hazai biometán infrastruktúrát, egy nem kötelező piaci igényfelmérést indítottak.

Tovább

2024 júliusától Magyarország vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek feladata a tanácsi együttműködés koordinálása. A magyar elnökség a gazdasági növekedés és a környezeti fenntarthatóság összehangolását tűzte ki célul, különösen a biomassza alapú gazdaság területén.

Tovább

Fedezze fel a CEE2ACT YouTube-csatornáját: Bioeconomy Insights and Experiences

Örömmel hívjuk fel a figyelmet a nemrégiben indított CEE2ACT YouTube-csatornára amely értékes forrás a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos meglátások és legjobb gyakorlatok számára. A csatorna célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást és az együttműködést Közép-Kelet- és nyugat-európai partnereink között.

Tovább