Zéró Karbon Központ - 4. biogáz ipari fórum

Magyarország fenntartható mobilitásra való törekvését részletesen megvitatták a Zero Karbon Központ által az Energiaügyi Minisztériummal együttműködve szervezett, folyamatban lévő sorozat 4. workshopján. Az iparág vezetői, köztük a MOL-csoport és az MVM Mobility, összegyűltek, hogy megvitassák a biogáz létfontosságú szerepét a nemzet közlekedési jövőjének alakításában.

Zéró Karbon Központ - 4. biogáz ipari fórum

Horváth Ádám a MOL-csoporttól felvázolta a biogázban rejlő lehetőségeket, mint költséghatékony és megvalósítható megoldást az ambiciózus uniós célkitűzések teljesítésére a nulla kibocsátású buszok és teherszállítás terén. A workshopon az MVM Mobility is betekintést nyújtott, kiemelve a sűrített földgázra (CNG) helyezett hangsúlyt.

Az ezt követő kerekasztal-beszélgetés gyakorlati szempontból mutatta be a fenntartható mobilitásra való áttérés kihívásait és sikereit, olyan témákat érintve, mint a biogáz minősége, a CNG-alapú flották tapasztalatai, összehasonlításuk a már meglévő, főként dízelüzemű flottákkal, valamint az elektromos és hidrogénüzemű járművekkel kapcsolatos tervek. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a fenntartható és hatékony közlekedési ágazat biztosítása és az egyetlen megoldásra való hagyatkozás kockázatának csökkentése érdekében diverzifikálni kell a zöldebb üzemanyag-változatokat (elektromos, CNG, hidrogén).

A következő munkaértekezlet február 9-én lesz. Az iparági vezetők és a kormányzati szervek közötti együttműködés a zöldebb és környezetbarátabb közlekedés felé tereli a nemzetet.

Posted on

Read more news

 

Az FGSZ Zrt. piaci igényfelmérést indított a biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan. Annak érdekében, hogy realisztikus képet alkothassanak és ennek megfelelően fejleszthessék a hazai biometán infrastruktúrát, egy nem kötelező piaci igényfelmérést indítottak.

Tovább

2024 júliusától Magyarország vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek feladata a tanácsi együttműködés koordinálása. A magyar elnökség a gazdasági növekedés és a környezeti fenntarthatóság összehangolását tűzte ki célul, különösen a biomassza alapú gazdaság területén.

Tovább

Fedezze fel a CEE2ACT YouTube-csatornáját: Bioeconomy Insights and Experiences

Örömmel hívjuk fel a figyelmet a nemrégiben indított CEE2ACT YouTube-csatornára amely értékes forrás a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos meglátások és legjobb gyakorlatok számára. A csatorna célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást és az együttműködést Közép-Kelet- és nyugat-európai partnereink között.

Tovább