Hatodik Bioeconomy Summer School

Az idei Hatodik Bioeconomy Summer School eseményen bemutatásra került mind a CEE2ACT, mind a BOOST4BIOEAST projekt, melyek a közép-kelet-európai régió biomassza alapú gazdasági fejlődését támogatják.

Hatodik Bioeconomy Summer School

Az esemény célja a legújabb kutatási eredmények és innovatív megoldások megismerése volt a körforgásos biomassza alapú gazdaság területén. Kiemelt témák voltak a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok, a körforgásos gazdaság kihívásai és lehetőségei, valamint a közösségi együttműködések fontossága. Hangsúlyozták a bioforrások egyensúlyának és a biobiztonság központi szerepét.

María Beatriz Rosell, a CEE2ACT koordinátora, bemutatta a projekt négy e-megoldását, amelyek segítik a biomassza alapú gazdasági innovációk hatékony megvalósítását. Ezek közé tartoznak a digitális platformok, az adatmegosztás eszközei és a szakmai hálózatok támogatása.

Az esemény zárásaként megállapították, hogy 2022 óta dinamikus korszak kezdődött a körforgásos biomassza alapú gazdaságban, ahol az innovatív megoldások és a biotechnológia újjászületése egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a biomassza alapú gazdaság fejlesztésében a közös munka és együttműködés kiemelkedő fontosságú.

Posted on

Read more news

 

Az FGSZ Zrt. piaci igényfelmérést indított a biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan. Annak érdekében, hogy realisztikus képet alkothassanak és ennek megfelelően fejleszthessék a hazai biometán infrastruktúrát, egy nem kötelező piaci igényfelmérést indítottak.

Tovább

2024 júliusától Magyarország vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek feladata a tanácsi együttműködés koordinálása. A magyar elnökség a gazdasági növekedés és a környezeti fenntarthatóság összehangolását tűzte ki célul, különösen a biomassza alapú gazdaság területén.

Tovább

Fedezze fel a CEE2ACT YouTube-csatornáját: Bioeconomy Insights and Experiences

Örömmel hívjuk fel a figyelmet a nemrégiben indított CEE2ACT YouTube-csatornára amely értékes forrás a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos meglátások és legjobb gyakorlatok számára. A csatorna célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást és az együttműködést Közép-Kelet- és nyugat-európai partnereink között.

Tovább