BIOEAST Konferencia

Március 6-7-én került megrendezésre az éves BIOEAST Konferencia a Természettudományi Kutatóközpontban (TTK) Budapesten, Magyarországon, azonos időben a BOOST4BIOEAST projekt kezdő találkozójával.

BIOEAST Konferencia

A konferencia összehozta a BIOEAST makrorégió érdekeltjeit minden bioeconomyhoz kapcsolódó területről, kutatástól, közszférától, elsődleges szektortól és ipartól, hogy tájékoztassa őket a BIOEAST Kezdeményezés legfrissebb fejleményeiről az Európai Unióban folyó és az elkövetkező EU-elnökségi prioritások keretében, gyakorlati ismereteket nyújtson a együttműködés beindításához és elősegítéséhez, működtessen tudomány-politika kapcsolatot, és lehetőségeket mutasson be a közös programozási kezdeményezésekben.

Az Európai Bizottság Főigazgatósága és a Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU) izgalmas előadásokat tartott a Horizon Europe/Cluster 6 legújabb programfejlesztéséről és a CBE JU-ról. Emellett megvitatták az EU-elnökség prioritásait: gyakorlati ismeretek nyújtása a együttműködés beindításához és elősegítéséhez, tudomány-politika interfész működtetése, és lehetőségek bemutatása közös programozási kezdeményezésekben. A CEE2ACT projekt koordinátora (Geonardo Kft.) áttekintést adott a projekt munkájáról és eddig elvégzett munkáról, beleértve az előzetes eredményeket és a Nemzeti Bioeconomy Hubok kialakítását a projekt tevékenységeinek részeként.

Az eseményt látogatás zárta a Pannonia Bio és a Hungrana biofinomítókhoz.

Posted on

Read more news

 

Az FGSZ Zrt. piaci igényfelmérést indított a biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan. Annak érdekében, hogy realisztikus képet alkothassanak és ennek megfelelően fejleszthessék a hazai biometán infrastruktúrát, egy nem kötelező piaci igényfelmérést indítottak.

Tovább

2024 júliusától Magyarország vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek feladata a tanácsi együttműködés koordinálása. A magyar elnökség a gazdasági növekedés és a környezeti fenntarthatóság összehangolását tűzte ki célul, különösen a biomassza alapú gazdaság területén.

Tovább

Fedezze fel a CEE2ACT YouTube-csatornáját: Bioeconomy Insights and Experiences

Örömmel hívjuk fel a figyelmet a nemrégiben indított CEE2ACT YouTube-csatornára amely értékes forrás a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos meglátások és legjobb gyakorlatok számára. A csatorna célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást és az együttműködést Közép-Kelet- és nyugat-európai partnereink között.

Tovább