A Biomassza Napja

Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban zajlott (2024.03.16) a Biomassza Napja Konferencia, amelyen több mint 200 résztvevő vett részt. Az esemény célja az volt, hogy minden korosztály számára lehetőséget nyújtson a fenntartható jövő iránti elkötelezettség kialakítására és az élhetőbb környezet megteremtésére.

A Biomassza Napja

Az eseményt a Magyar Állam társfinanszírozásával szervezték meg, és a BIOECO-UP projekt keretében valósult meg. A konferencia programja széles skálájú témákat ölelt fel az agráriumtól kezdve a környezettudatosságig.

A résztvevőknek lehetőségük volt részt venni többek között olyan előadásokon, mint a biomassza alapú gazdaság koncepciója (Soós Rita, Agrárminisztérium), természetes műanyagok (Dr. Imre Balázs, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), az itthoni jógyakorlatok (Kránitz Lívia, Agrárközgazdasági Intézet Nonprofit Kft.) vagy akár a környezettudatosság a konyhában előadáson (Kálai Katalin, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft). Az előadások mellett interaktív kézműves foglalkozásokat és tárlatvezetéseket is szerveztek a kisebbek és nagyobbak számára.

Az esemény szervezői különösen büszkék arra, hogy a résztvevők korosztályát tekintve igen széles skálát sikerült megcélozniuk, a 2 hónapos csecsemőktől egészen a dédnagymamákig. Ez lehetővé tette, hogy generációk közötti párbeszéd alakuljon ki a fenntartható jövőről és annak megteremtéséről.

Posted on

Read more news

 

Az FGSZ Zrt. piaci igényfelmérést indított a biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan. Annak érdekében, hogy realisztikus képet alkothassanak és ennek megfelelően fejleszthessék a hazai biometán infrastruktúrát, egy nem kötelező piaci igényfelmérést indítottak.

Tovább

2024 júliusától Magyarország vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek feladata a tanácsi együttműködés koordinálása. A magyar elnökség a gazdasági növekedés és a környezeti fenntarthatóság összehangolását tűzte ki célul, különösen a biomassza alapú gazdaság területén.

Tovább

Fedezze fel a CEE2ACT YouTube-csatornáját: Bioeconomy Insights and Experiences

Örömmel hívjuk fel a figyelmet a nemrégiben indított CEE2ACT YouTube-csatornára amely értékes forrás a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos meglátások és legjobb gyakorlatok számára. A csatorna célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást és az együttműködést Közép-Kelet- és nyugat-európai partnereink között.

Tovább