2024 BIOCON – Biogáz Konferencia

 A február 22-i BIOCON Konferencia magas szintű előadókat vonzott, kiválóságot és együttműködést teremtve. Az esemény olyan kulcstémákat érintett, mint a biogáz és biometán beruházások megvalósíthatósága, körforgásos gazdaság, technológia, üzemeltetés, energiapiaci értékesítés és kereskedelem, valamint a jövőbeli kutatási és fejlesztési irányok az energetikában.

2024 BIOCON – Biogáz Konferencia

Konferencia Kiemelkedő Pontjai között szerepeltek:

A beruházások megvalósíthatósága:

Kaderják Péter és Somosné Dr. Nagy Adrienn kiváló előadókként stratégiai kérdéseket érintettek, megosztva a magyar biogázipar két évtizedes történetéből származó tapasztalataikat.

Körforgásos Gazdaság és Biometán:

Csapó Róbert és Dr. Szunyog István szakértők bemutatták a biometán gazdaságosságát Magyarországon, a biometán export gyakorlati lehetőségeit és a power-to-gas technológia szerepét a biogáz fejlesztésében.

Technológia és Üzemeltetés:

Dr. Puruczky József és Schneider Gyula a technológiai fejlesztésekről, a fermentációs maradékok szárításának és pelletálásának megoldásairól, valamint a különböző adalékok technológiáinak tapasztalatairól beszéltek.

Energiapiaci Értékesítés és Kereskedelem:

Az előadók, mint dr. Kovács M. Attila és Farkas Kolos, bemutatták a direkt értékesítési gyakorlatokat, a biogázerőművek szerepét a rendszerszintű szolgáltatások piacán és a biogázerőművek piaci követelményeit aFRR piacokon.

Kutatási és Fejlesztési Irányok:

A konferencia egy pillanatra betekintést nyújtott a jövőbeli kutatási és fejlesztési irányokba, olyan témákat érintve, mint az ammónia kinyerése, a kevert mikrobaközösség alkalmazása a Power-to-Gas technológiában és a hidrogén bekeverés hatására perdületes égőkben zajló tüzelési tulajdonságok tanulmányozása.

 

Az előadások között résztvevőknek lehetőségük nyílt kapcsolatokat kialakítani és szinergiákat létrehozni a közös együttműködés érdekében. A barátságos, hatékony és optimista hangulat együttműködési szellemet teremtett, sikeresen előmozdítva a biogáz és biomethane témájú megbeszéléseket.

Posted on

Read more news

 

Az FGSZ Zrt. piaci igényfelmérést indított a biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan. Annak érdekében, hogy realisztikus képet alkothassanak és ennek megfelelően fejleszthessék a hazai biometán infrastruktúrát, egy nem kötelező piaci igényfelmérést indítottak.

Tovább

2024 júliusától Magyarország vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek feladata a tanácsi együttműködés koordinálása. A magyar elnökség a gazdasági növekedés és a környezeti fenntarthatóság összehangolását tűzte ki célul, különösen a biomassza alapú gazdaság területén.

Tovább

Fedezze fel a CEE2ACT YouTube-csatornáját: Bioeconomy Insights and Experiences

Örömmel hívjuk fel a figyelmet a nemrégiben indított CEE2ACT YouTube-csatornára amely értékes forrás a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos meglátások és legjobb gyakorlatok számára. A csatorna célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást és az együttműködést Közép-Kelet- és nyugat-európai partnereink között.

Tovább