CEE2ACT az Európai Bioeconomy Egyetemi Szövetség tudományos fórumán

Milyen nagyszerű lehetőség a bioeconomy különböző szereplőivel való eszmecserére az átalakulás irányába történő elmozdulásról!

Az Európai Bioeconomy Egyetemi Szövetség Tudományos Fórumát a bécsi Természettudományi és Élettudományi Egyetem (BOKU) szervezte 2023. szeptember 6-8-án, Bécsben.

CEE2ACT az Európai Bioeconomy Egyetemi Szövetség tudományos fórumán

A fórumon tudósok, szakértők, politikai döntéshozók, az ipar képviselői, fiatalok és más érdekeltek találkoznak Európából, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, megvitassák a kihívásokat és azonosítsák a lehetőségeket a bioeconomy átalakulásának előmozdítása és az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak eléréséhez való hozzájárulás érdekében.

A magas szintű nyitóülés középpontjában az állt, hogy a fenntartható bioeconomy eléréséhez sürgősen nagyobb tudatosságra van szükség. A tematikus ülések középpontjában a " bioeconomy " fogalmának sokrétű és összetett értelmezése állt.

A jelenlegi bioeconomy-ról szóló diskurzus sokféle elképzelést, értéket és narratívát mutat. Szükség van a szinergiák azonosítására és stratégiák meghatározására a különböző bioeconomy nézőpontok összefogása érdekében.

A bioeconomy társadalmi dimenzióját a kihívásokkal és lehetőségekkel összefüggésben mutatták be. A résztvevők bemutatták azokat az ötleteket, amelyek lehetővé teszik, hogy az átalakulás lendületet kapjon, és elmagyarázták, hogyan nézhet ki egy megvalósítható átmenet útja.

2023. szeptember 7-én GEONARDO, a CEE2ACT koordinátora csatlakozott a kutatásfinanszírozási lehetőségekről és a kutatási pályázatok megírására vonatkozó tippekről szóló panelbeszélgetéshez, ahol a CEE2ACT pályázat megírásának és a konzorcium megalakításának útjáról beszéltek.

Posted on

Read more news

 

Az FGSZ Zrt. piaci igényfelmérést indított a biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan. Annak érdekében, hogy realisztikus képet alkothassanak és ennek megfelelően fejleszthessék a hazai biometán infrastruktúrát, egy nem kötelező piaci igényfelmérést indítottak.

Tovább

2024 júliusától Magyarország vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek feladata a tanácsi együttműködés koordinálása. A magyar elnökség a gazdasági növekedés és a környezeti fenntarthatóság összehangolását tűzte ki célul, különösen a biomassza alapú gazdaság területén.

Tovább

Fedezze fel a CEE2ACT YouTube-csatornáját: Bioeconomy Insights and Experiences

Örömmel hívjuk fel a figyelmet a nemrégiben indított CEE2ACT YouTube-csatornára amely értékes forrás a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos meglátások és legjobb gyakorlatok számára. A csatorna célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást és az együttműködést Közép-Kelet- és nyugat-európai partnereink között.

Tovább