Első CEE2ACT nemzeti workshop Budapesten

A magyarországi CEE2ACT nemzeti workshop elindította a Magyar Biogazdasági Fórumot (MBF).

Első CEE2ACT nemzeti workshop Budapesten

A Geonardo örömmel adott otthont az első CEE2ACT nemzeti workshopnak 2023. október 5-én.

Az Európa Pont által nagylelkűen támogatott eseményen 21, különböző ágazatokból érkező, a magyarországi bioeconomy ökoszisztéma befolyásos szereplőiből álló, sokszínű résztvevői csoport gyűlt össze.

A résztvevők szívesen folytatták a közös munkát, és várják a jövőbeli fejleményeket. A magyar Agrárminisztérium, önkormányzatok, kutatóintézetek, egyetemek, más kapcsolódó projektek képviselői, kkv-k stb. voltak jelen és tartottak tanulságos előadásokat.

A CEE2ACT projekt szövetségesei és partnerei, köztük a Circular Bio-Based Europe Közös Vállalkozás bemutatták a bioeconomy-val kapcsolatos munkájukat, és izgalmas viták zajlottak az érdekelt felek igényeiről és a bioeconomy-politikai témáiról.

Magyarország esetében a MBFegy olyan befogadó platform, amely a bioeconomy területén szakértelemmel, tapasztalattal és tudással rendelkező személyeket és szervezeteket vár, beleértve a projekteket, szervezeteket, intézményeket, politikai döntéshozókat, kkv-kat, befektetőket, kutatóintézeteket, társaságokat, természetvédelmi szerveket és másokat.

A Geonardo gratulál a közép-kelet-európai régió összes CEE2ACT partnerének, akik a budapestihez hasonlóan további 9 workshopot szerveztek. Kérjük, látogasson el a projekt weboldalára, ahol tájékozódhat az egyes eseményekről és a CEE2ACT célországok összes bioeconomy központjának elindításáról. Még egyszer köszönjük az Európa Pontnak a támogatást, és várjuk a közös munkát a CEE2ACT és más európai projektek keretében.

 

Posted on

Read more news

 

Az FGSZ Zrt. piaci igényfelmérést indított a biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan. Annak érdekében, hogy realisztikus képet alkothassanak és ennek megfelelően fejleszthessék a hazai biometán infrastruktúrát, egy nem kötelező piaci igényfelmérést indítottak.

Tovább

2024 júliusától Magyarország vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek feladata a tanácsi együttműködés koordinálása. A magyar elnökség a gazdasági növekedés és a környezeti fenntarthatóság összehangolását tűzte ki célul, különösen a biomassza alapú gazdaság területén.

Tovább

Fedezze fel a CEE2ACT YouTube-csatornáját: Bioeconomy Insights and Experiences

Örömmel hívjuk fel a figyelmet a nemrégiben indított CEE2ACT YouTube-csatornára amely értékes forrás a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos meglátások és legjobb gyakorlatok számára. A csatorna célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást és az együttműködést Közép-Kelet- és nyugat-európai partnereink között.

Tovább