Bioműanyag rendezvény az Agrárminisztériumban

November 17-én az Agrárminisztériumban került sor a Magyar Tudomány Ünnepe központi rendezvényére, amelynek témája a komposztálható bioműanyagok és a talajállapot javításában betöltött szerepük volt. A budapesti Agrárminisztérium Kupolateremben tartott rendezvényen a komposztálható bioanyagok különböző aspektusaival foglalkoztak.

Bioműanyag rendezvény az Agrárminisztériumban

Piackutatók 15-20%-os növekedést prognosztizálnak a komposztálható műanyagok terén a következő évtizedekben, mégis tévhitek és féligazságok övezik még mindig a felhasználásukat. A tárgyalt kulcskérdések között szerepelt a bioanyagok valódi komposztálhatósága, a komposztálhatóság feltételei és előfeltételei, valamint a szakemberek, például a politikai döntéshozók, a vegyészmérnökök és a hulladékgazdálkodási szakemberek különböző nézőpontjai.

A terület szakértői végigvezették a résztvevőket ezeken a kérdéseken, betekintést nyújtva a komposztálási folyamatba és feltárva a keletkező komposzt lehetséges felhasználási területeit. A rendezvény célja az volt, hogy áthidalja a komposztálható bioanyagokról alkotott elképzelések és a valóság közötti szakadékot.

Az előadók között volt Soós Rita az Agrárminisztériumból, Dr. Tábi Tamás a Budapesti Műszaki Egyetemről, Dr. Balázs Imre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, Urbán Csilla a HUMUSZ Egyesülettől és Juhász András a Bibo Franchise Kft-től. A rendezvény kérdés-felelet órával és Kristóf Ákos zárszavával zárult az Agrárminisztériumtól.

Posted on

Read more news

 

Az FGSZ Zrt. piaci igényfelmérést indított a biometán betáplálási és fogyasztási igényekre vonatkozóan. Annak érdekében, hogy realisztikus képet alkothassanak és ennek megfelelően fejleszthessék a hazai biometán infrastruktúrát, egy nem kötelező piaci igényfelmérést indítottak.

Tovább

2024 júliusától Magyarország vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek feladata a tanácsi együttműködés koordinálása. A magyar elnökség a gazdasági növekedés és a környezeti fenntarthatóság összehangolását tűzte ki célul, különösen a biomassza alapú gazdaság területén.

Tovább

Fedezze fel a CEE2ACT YouTube-csatornáját: Bioeconomy Insights and Experiences

Örömmel hívjuk fel a figyelmet a nemrégiben indított CEE2ACT YouTube-csatornára amely értékes forrás a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos meglátások és legjobb gyakorlatok számára. A csatorna célja, hogy elősegítse a tudásmegosztást és az együttműködést Közép-Kelet- és nyugat-európai partnereink között.

Tovább